UEFA mag clubs uit Super League straffen na hoger beroep

De UEFA mag de clubs van de Super League alsnog straffen, nu de Europese voetbalbond het hoger beroep gewonnen heeft.

Een jaar geleden wilden 12 topclubs een gesloten competitie oprichten, waaraan zij zeer veel geld zouden verdienen. Dit idee stuitte op veel weerstand bij voetbalfans en uiteraard bij de UEFA.

De UEFA legde de deelnemende clubs vervolgens geldstraffen op en wilde hen uitsluiten van internationale competities. Een Spaanse rechter oordeelde dat de UEFA niet bevoegd was om deze straffen op te leggen.

In het hoger beroep heeft de UEFA onlangs wel gelijk gekregen, waardoor het de topclubs alsnog mag straffen. Het is niet bekend of de voetbalbond dit daadwerkelijk gaat doen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 21-05-2022 14:45 | Bijgewerkt op: 21-05-2022 14:45 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De UEFA mag de clubs van de Super League alsnog straffen, nu de Europese voetbalbond het hoger beroep gewonnen heeft.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.