UEFA mag clubs uit Super League niet straffen van rechter

De Super League is nog altijd niet definitief voorbij. Barcelona, Real Madrid en Juventus staan nog steeds achter de plannen, en nu heeft de rechter ook besloten dat de UEFA hen geen straffen mag opleggen.

De andere clubs, AC Milan, Internationale, Atlético Madrid, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur, waren onder druk van de Europese voetbalbond al afgehaakt.

Voetbalfans, sponsoren en alle voetbalorganisaties waren fel tegenstander van de plannen voor een Super League, en de UEFA wilde de resterende clubs zelfs straffen met boetes, puntenvermindering en zelfs uitsluiting. De eerste uitspraak is dus in het voordeel van de Super League, maar de UEFA kan nog in hoger beroep gaan.

De drie clubs zeggen daarover het volgende: "We zijn verheugd dat we vanaf nu niet langer slachtoffer zullen zijn van de bedreigingen van de UEFA. Ons doel is om het Super League-project op een constructieve en collaboratieve manier verder te ontwikkelen, waarbij we rekenen op de bijdrage van alle belanghebbenden van het voetbal: fans, spelers, coaches, clubs, nationale en internationale competities en federaties".

De oprichters van de Super League proberen nu ook andere clubs er weer bij te betrekken. Sommige onderdelen van het idee zullen herzien worden en men blijft vertrouwen houden in de nieuwe supercompetitie voor topclubs.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-07-2021 09:56 | Bijgewerkt op: 31-07-2021 09:56 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Super League is nog altijd niet definitief voorbij. De UEFA mag de clubs uit de Super League niet straffen, oordeelde de rechter.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.