Nieuwe plannen voor Europese Super League met 80 clubs

De plannen van een Europese Super League zijn nog niet helemaal van tafel. De directeur van het overkoepelende sportbedrijf wil het format wijzigen naar 60 tot 80 deelnemende voetbalclubs.

A22 Sports Management en de nieuwe plannen

Sinds oktober 2022 is A22 Sports Management het bedrijf dat de belangen van de Super League behartigd. Directeur Bernd Reichart wil de nieuwe voetbalcompetitie opnieuw op de agenda zetten door verbeterde plannen te introduceren.

Zijn plan is om een open competitie te maken die gebaseerd is op sportieve prestaties in de nationale competities. Er zal geen sprake meer zijn van vaste deelnemers en de inkomsten worden eerlijker verdeeld.

De Europese Super League zou volgens de nieuwe plannen gaan bestaan uit meerdere divisies, waarbij clubs minstens 14 wedstrijden zullen gaan spelen.

Tegenstand van Europese clubs

De voetbalclubs hebben bij monde van de European Club Association (ECA) kritisch gereageerd op de plannen van A22 Sports Management. De ECA vertegenwoordigt de belangen van de Europese clubs bij de UEFA.

Volgens de ECA is dit plan een misleiding en wil men het in de toekomst ombuigen naar een gesloten competitie, zoals de Super League oorspronkelijk bedoeld was.

De initiatiefnemers van de Super League hebben de realiteit uit het oog verloren en het plan wordt een opwarmertje genoemd om de oorspronkelijke ideeën voort te zetten. 

Verandering in voetbalwereld noodzakelijk

Volgens directeur Reichart heeft hij bijna 50 Europese clubs gesproken over de veranderingen die volgens hem noodzakelijk zijn in de voetbalwereld. Er vloeit veel geld naar de UEFA, terwijl clubs weinig inspraak in belangrijke beslissingen hebben.

De UEFA heeft echter niet stilgezeten, want vanaf 2024 gaat de opzet van de Champions League op de schop. De belangrijkste verandering is daarbij de afschaffing van de poules, om die te vervangen door één ranglijst.

De ECA vertegenwoordigt meer dan duizend clubs uit 40 competities, en zegt niets van de nieuwe plannen vernomen te hebben van hun leden. Alle clubs staan volgens hen nog steeds achter de huidige opzet.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-02-2023 16:58 | Bijgewerkt op: 10-02-2023 16:58 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Er zijn nieuwe plannen voor de Europese Super League, waarbij 60 tot 80 clubs deelnemen, met meerdere divisies en inkomsten worden eerlijker verdeeld.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.