Reactie van KNVB op uitspraak van Hof van Justitie

Het Europees Hof van Justitie heeft gesproken: de Super League mag niet verboden worden. Een opvallende uitspraak die de KNVB niet ongemerkt voorbij laat gaan. In een reactie benadrukt de voetbalbond dat sportiviteit, solidariteit en open competitie cruciale waarden zijn binnen het Europese sportlandschap. Deze waarden zouden, volgens de KNVB, in de Super League (nog) niet of nauwelijks terug te vinden zijn.

Het grote gevaar voor nationaal voetbal

Voor de KNVB is de Super League niet slechts een controversieel idee, maar een groot gevaar voor het Nederlandse voetbal. De zorgen strekken zich uit van financiële solidariteit tot de positie van het opleidingssysteem en de clubliefde van supporters. De gehele structuur van het Nederlandse voetbalecosysteem komt onder druk te staan bij de komst van een dergelijke competitie, aldus de KNVB.

Bescherming van het voetbalecosysteem

In samenwerking met andere Europese bonden, de UEFA en de Nederlandse overheid gaat de KNVB nadenken over de beste manier om het voetbalecosysteem te beschermen. Deze gezamenlijke inspanning zal zich richten op het handhaven van de waarden die de KNVB hoog in het vaandel draagt, ondanks de uitspraak van het Europees Hof.

Steun voor de UEFA en reactie Eredivisie-directeur

De KNVB geeft aan achter de UEFA te blijven staan, die eerder probeerde de Super League te verbieden. De Eredivisie CV-directeur, Jan de Jong, werpt echter een kritische blik op de situatie. Hij noemt de huidige situatie een 'lawyers paradise', waarbij elke betrokkene zijn eigen gelijk lijkt te lezen. De onduidelijkheid blijft volgens De Jong nog wel even voortduren, en het is de vraag of er daadwerkelijk iets zal veranderen aan de opzet van de Europese toernooien.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 24-12-2023 16:05 | Bijgewerkt op: 24-12-2023 16:05 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De KNVB en Eredivisie CV strijden tegen de Super League: Europese Hof uitspraak en gevolgen voor het Nederlandse voetbal.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.