Reactie van UEFA op uitspraak van Hof van Justitie

De UEFA neemt nota van het arrest dat vandaag door het Hof van Justitie is gewezen in de Europese Super League-zaak.

Deze uitspraak betekent geen goedkeuring of validatie van de zogenaamde 'Super League'; het onderstreept eerder een reeds bestaand tekort binnen het pre-autorisatiekader van de UEFA, een technisch aspect dat al in juni 2022 is onderkend en aangepakt. De UEFA heeft vertrouwen in de robuustheid van haar nieuwe regels, en in het bijzonder dat deze voldoen aan alle relevante Europese wet- en regelgeving.

De UEFA blijft resoluut in haar engagement om de Europese voetbalpiramide in stand te houden en ervoor te zorgen dat deze de bredere belangen van de samenleving blijft dienen. We zullen het Europese sportmodel gezamenlijk blijven vormgeven, samen met nationale verenigingen, competities, clubs, fans, spelers, coaches, EU-instellingen, overheden en partners.

Wij vertrouwen erop dat de op solidariteit gebaseerde Europese voetbalpiramide, die door de fans en alle belanghebbenden tot hun onvervangbare model is verklaard, door Europese en nationale wetten zal worden beschermd tegen de dreiging van ontsnappingen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 21-12-2023 15:48 | Bijgewerkt op: 21-12-2023 15:48 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De UEFA reageert op de uitspraak van het Hof van Justitie in de Europese Super League-zaak. Het toernooi mag van de rechter doorgang vinden.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.