Strafrechtelijk onderzoek naar 3 overgebleven clubs

De UEFA is bezig met een strafzaak tegen de drie overgebleven clubs in de Super League. Er is een vooronderzoek gestart naar de rol van de clubs en of ze de regels geschonden hebben.

Dat de Super League op korte termijn niet doorgaat is duidelijk. Toch wil de Europese voetbalbond dat alle clubs actief afstand nemen van de plannen. 9 clubs hebben dat ondertussen openlijk gedaan, terwijl Barcelona, Real Madrid en Juventus nog steeds geloven in de plannen.

Een mogelijke uitkomst van het strafrechtelijke onderzoek kan zijn dat de drie teams één of meerdere jaren uitgesloten worden van Europees voetbal. Niet deelnemen aan de Champions League heeft enorme gevolgen voor de begroting van de clubs.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 25-05-2021 19:14 | Bijgewerkt op: 25-05-2021 19:14 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De UEFA is bezig met een strafzaak tegen de drie overgebleven clubs in de Super League. Barcelona, Real Madrid en Juventus worden mogelijk uitgesloten.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.