UEFA spreekt nogmaals harde woorden over de gesloten Super League

De UEFA heeft nogmaals harde woorden gesproken over de Super League. Tijdens de normale vergadering waren alle 55 leden het er unaniem over eens dat de UEFA Europees voetbal is en niet de eigenaren van grote topclubs.

De 55 aangesloten verenigingen en deelnemers aan het UEFA-congres veroordelen de aankondiging van een zogenaamde "Super League". Het UEFA-congres is er unaniem over eens dat de gesloten "Super League" indruist tegen het concept van wat het is om Europees te zijn: verenigd, open, ondersteunend en principieel gebaseerd op sportieve waarden.

De UEFA en de bij haar aangesloten verenigingen geloven in een echt Europees model dat is gebaseerd op open competities, solidariteit en herverdeling om de duurzaamheid en ontwikkeling van het spel te waarborgen in het belang van iedereen en om Europese waarden en sociale resultaten te promoten.

De samenzwerende clubs hebben duidelijk niet ingezien dat hun status vandaag niet door hunzelf werd bereikt, maar eerder deel uitmaakte van een dynamisch Europees systeem waar grote, middelgrote en kleine clubs allemaal hebben bijgedragen aan de successen en verliezen van iedereen.

Het is een belediging voor de Europese waarden en sportieve verdiensten, als ze aannemen dat ze het recht hebben om “af te scheiden” en aanspraak maken op de erfenis die iedereen heeft opgebouwd.

De UEFA, de bij haar aangesloten verenigingen en al degenen die van voetbal houden, staan ​​stevig zij aan zij en zullen zich krachtig verzetten, en tegen deze stap van de eigenaren en sponsoren van deze clubs vechten, voor zover mogelijk.

We weten moreel wat er op het spel staat en zullen voetbal beschermen tegen een egoïstische groep die niets om het spel geeft. Wij zijn Europees voetbal. Zij zijn niet.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-04-2021 20:48 | Bijgewerkt op: 23-04-2021 20:48 | Auteur: Patrick


Deel 'UEFA spreekt nogmaals harde woorden over de gesloten Super League'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De UEFA spreekt harde woorden over de gesloten Super League. Tijdens de vergadering is besloten dat Europees voetbal beschermd moet worden tegen geldwolven.