UEFA mag clubs uit Super League uitsluiten uit Europa

De UEFA mag clubs die deelnemen aan de nieuwe Super League uitsluiten van Europese competities, zoals de Champions League. Ook kunnen spelers geweerd worden van het Europees Kampioenschap voetbal.

De advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie heeft een voorlopige en niet-bindende uitspraak gedaan over het conflict tussen FC Barcelona, Real Madrid en Juventus enerzijds en de UEFA anderzijds. Het Hof heeft nu advies gegeven over de macht van de Europese voetbalbond en de mogelijkheden van de Super League-clubs.

Het Hof heeft bepaald dat de UEFA niet in strijd handelt met de Europese afspraken over mededinging (concurrentie). De clubs zijn vrij om een eigen competitie op te starten, maar de UEFA en de FIFA mogen hen dan ook uitsluiten van hun competities. Voor deelname aan competities van de UEFA en FIFA moeten die bonden namelijk toestemming geven.

Het advies van de advocaat-generaal is nog niet definitief, maar de verwachting is dat het Europese Hof van Justitie het advies zal overnemen in haar uitspraak.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 24-12-2022 13:39 | Bijgewerkt op: 24-12-2022 13:39 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Clubs mogen een eigen Super League oprichten, maar de UEFA mag hen dan ook uitsluiten uit Europese competities, aldus het Europese Hof van Justitie.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.