UEFA gaat drie resterende Super League clubs niet vervolgen

De UEFA gaat de drie overgebleven clubs uit de Super League niet vervolgen. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus hoeven geen sancties en boetes te verwachten van de voetbalbond.

De UEFA besloot de zaak te laten rusten in navolging van de uitspraak van de rechter in Madrid. De rechtbank heeft namelijk uitgesproken dat de voetbalorganisatie niet bevoegd is om straffen op te leggen voor deelname aan de Super League.

Negen andere clubs maakten eerder ook onderdeel uit van de nieuwe plannen, maar zagen er snel van af toen er grote tegenstand uit de voetbalwereld kwam. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus zijn de enig overgebleven clubs.

Toch is de zaak nog niet volledig te einde, want de rechtbank heeft het doorgespeeld naar het Europese Hof van Justitie. Daarnaast heeft de UEFA de zaak aangekaart bij het Hof van Beroep.

De vraag is of de UEFA haar macht misbruikt door het tegengaan van een nieuwe voetbalcompetitie. De beide uitspraken zullen nog zeker enige tijd op zich laten wachten.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-09-2021 19:51 | Bijgewerkt op: 28-09-2021 19:51 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!UEFA gaat drie overgebleven clubs uit de Super League niet vervolgen. Real Madrid, Barcelona en Juventus hoeven geen sancties en boetes te verwachten.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.