Super League op stand by want clubs moeten boete betalen

De Super League staat op stand-by, aldus voorzitter Florentino Pérez. Veel clubs zijn inmiddels afgehaakt, maar hebben de boete nog niet betaald.

De 12 oprichters hebben drie jaar lang achter de schermen aan het project gewerkt. Op zondagavond kwam naar buiten dat men de nieuwe competitie officieel van start wilde laten gaan, en dat alle clubs hun handtekening hadden gezet.

Nu houdt de initiatiefnemer vol dat geen enkele club vertrokken kan zijn, omdat ze vastzitten aan de overeenkomst. Het idee achter de Super League bestaat al lange tijd en zal ook blijven bestaan in de toekomst, zij het in de ijskast.

Grote topclubs hebben de nieuwe topcompetitie volgens Pérez namelijk nodig om meer geld te verdienen. De huidige competitiewedstrijden worden niet allemaal even goed bekeken, en leveren niet genoeg inkomsten op. Een competitie met alleen maar topwedstrijden is volgens hem de enige oplossing.

Vanuit de maatschappij worden veel vraagtekens gezet bij deze denkwijze. Uit alle tegenstand blijkt dat het plafond voor de uitgaven van clubs bereikt is. Blijkbaar verdienen voetbalclubs te weinig om de kosten te dekken, maar de grens aan de inkomstenkant is bereikt. Hopelijk gaat de vrije markt nu zijn werk doen, en moeten clubs ook steeds meer op hun uitgaven gaan letten.

De oprichters wachten nu tot de storm een beetje gedaald is en de voetbalwereld heeft kunnen wennen aan het idee. Het idee blijft bestaan, maar de clubs staan open voor enige veranderingen in de opzet.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 22-04-2021 10:26 | Bijgewerkt op: 22-04-2021 10:26 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Super League staat op stand-by, aldus voorzitter Pérez. Clubs zijn inmiddels afgehaakt, maar hebben de boete nog niet betaald en hebben een contract.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.