Statement van de UEFA tegen de komst van de Super League

Dit is het statement van de UEFA over de komst van de Super League. De Europese voetbalbond keert zich uiterst fel tegen de plannen, en sluit clubs en spelers mogelijk uit van andere competities en toernooien.

De UEFA, de Engelse voetbalbond en de Premier League, de Koninklijke Spaanse voetbalbond (RFEF) en LaLiga, en de Italiaanse voetbalbond (FIGC) en Lega Serie A hebben vernomen dat een paar Engelse, Spaanse en Italiaanse clubs van plan zijn om hun oprichting van een gesloten, zogenaamde Super League.

Als dit zou gebeuren, willen we herhalen dat wij - UEFA, de Engelse FA, RFEF, FIGC, de Premier League, LaLiga, Lega Serie A, maar ook de FIFA en al onze aangesloten verenigingen - verenigd zullen blijven in onze inspanningen om te stoppen dit cynische project, een project dat gebaseerd is op het eigenbelang van een paar clubs in een tijd waarin de samenleving solidariteit meer dan ooit nodig heeft.

We zullen alle maatregelen die ons ter beschikking staan, op alle niveaus, zowel gerechtelijk als sportief, in overweging nemen om dit te voorkomen. Voetbal is gebaseerd op open competities en sportieve verdiensten; het kan niet anders zijn.

Zoals eerder aangekondigd door de FIFA en de zes Confederaties, zullen de betrokken clubs worden uitgesloten van het spelen in enige andere competitie op nationaal, Europees of wereldniveau, en kan hun spelers de mogelijkheid worden ontzegd om hun nationale teams te vertegenwoordigen.

We danken die clubs in andere landen, vooral de Franse en Duitse clubs, die hebben geweigerd zich hiervoor aan te melden. We roepen alle voetballiefhebbers, supporters en politici op om samen met ons te strijden tegen een dergelijk project als het zou worden aangekondigd. Dit aanhoudende eigenbelang van enkelen is al te lang aan de gang. Genoeg is genoeg.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-04-2021 18:00 | Bijgewerkt op: 18-04-2021 18:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is het statement van de UEFA over de Super League. De voetbalbond keert zich uiterst fel tegen de plannen, en sluit clubs en spelers mogelijk uit.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.