Statement Super League clubs over uitspraak van rechter

FC Barcelona, ​​Juventus en Real Madrid CF zijn tevreden met de rechterlijke beslissing die vandaag is genomen, waarbij de UEFA wordt gelast elke actie tegen de oprichtende clubs van de Europese Super League in te trekken.

FC Barcelona, ​​Juventus en Real Madrid CF verwelkomen de beslissing van de rechtbank van vandaag waarbij de UEFA verplicht wordt om met onmiddellijke ingang de maatregelen te beëindigen die zijn genomen tegen alle oprichtende clubs van de Europese Super League, waaronder het beëindigen van de tuchtprocedure tegen de ondertekenende drie clubs en het opheffen van de straffen en beperkingen opgelegd aan de overige negen oprichtende clubs om disciplinaire maatregelen van de UEFA te vermijden.

Het Hof steunt het verzoek van de promotors van de Europese Super League, verwerpt het beroep van de UEFA en bevestigt zijn waarschuwing aan de UEFA dat het niet naleven van zijn uitspraak zal leiden tot boetes en mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid. De zaak zal worden beoordeeld door het Europese Hof van Justitie in Luxemburg, dat de monopolistische positie van de UEFA over het Europese voetbal zal beoordelen.

We hebben de plicht om de zeer ernstige problemen waarmee voetbal wordt geconfronteerd aan te pakken: de UEFA heeft zichzelf gevestigd als de enige regelgever, exclusieve exploitant en unieke eigenaar van de rechten van Europese voetbalcompetities. Deze monopolistische positie, in strijd met belangen, schaadt het voetbal en zijn competitieve evenwicht. Zoals uit voldoende bewijsmateriaal blijkt, zijn de financiële controles ontoereikend en zijn ze onjuist toegepast. Clubs die deelnemen aan Europese competities hebben het recht om hun eigen competities te besturen.

We zijn blij dat we in de toekomst niet langer het onderwerp zullen zijn van voortdurende dreigementen van de UEFA. Ons doel is om het Super League-project op een constructieve en coöperatieve manier te blijven ontwikkelen, waarbij we altijd rekenen op alle belanghebbenden in het voetbal: fans, spelers, coaches, clubs, competities en nationale en internationale verenigingen. We zijn ons ervan bewust dat er elementen van ons voorstel zijn die moeten worden herzien en natuurlijk kunnen worden verbeterd door middel van dialoog en consensus. We blijven vertrouwen hebben in het succes van een project dat altijd in overeenstemming zal zijn met de wetten van de Europese Unie.

Statement van de Super League clubs over uitspraak van de rechter op 30 juli

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-07-2021 10:10 | Bijgewerkt op: 31-07-2021 10:10 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Statement van de drie Super League-clubs over de uitspraak van de rechter om straffen door de UEFA te verbieden. De rechtbank deed uitspraak op 30 juli.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.