Statement van de FIFA over de nieuwe Super League

Hieronder staat het statement van de FIFA over de komst van de nieuwe Super League, vertaald vanuit het Engels.

In het licht van verschillende mediaverzoeken en zoals al verschillende keren is gezegd, wenst de FIFA duidelijk te maken dat zij vastbesloten is voor solidariteit in het voetbal en een rechtvaardig herverdelingsmodel dat kan helpen om voetbal als sport te ontwikkelen, met name op mondiaal niveau. De ontwikkeling van het wereldwijde voetbal is de belangrijkste missie van de FIFA.

Naar onze mening, en in overeenstemming met onze statuten, moet elke voetbalcompetitie, of deze nu nationaal, regionaal of mondiaal is, altijd de kernprincipes van solidariteit, inclusiviteit, integriteit en billijke financiële herverdeling weerspiegelen. Bovendien moeten de voetbalbesturen alle wettige, sportieve en diplomatieke middelen aanwenden om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. Tegen deze achtergrond kan de FIFA alleen haar afkeuring uitspreken over een "gesloten Europese competitie" buiten de internationale voetbalstructuren om en de bovengenoemde principes niet respecteren.

FIFA staat altijd voor eenheid in het wereldvoetbal en roept alle partijen die betrokken zijn bij de verhitte discussies op om een ​​rustige, constructieve en evenwichtige dialoog aan te gaan, voor het welzijn van het spel en in de geest van solidariteit en fair play. De FIFA zal natuurlijk alles doen wat nodig is om bij te dragen aan een geharmoniseerde weg voorwaarts in het algemeen belang van het voetbal.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-04-2021 12:00 | Bijgewerkt op: 19-04-2021 12:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is het statement van de FIFA over de komst van de Super League. De voetbalbond roept op tot solidariteit en het aangaan van een dialoog.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.