Verklaring van Super League voorzitter Florentino Perez

De oprichters van de Super League willen voetbal op elk niveau helpen en zorgen dat het de juiste plaats heeft in de wereld. Voorzitter Florentino Pérez heeft dit gezegd in een korte verklaring na de bekendmaking.

De voorzitter van Real Madrid zal dezelfde functie ook bekleden in de nieuwe competitie. "Voetbal is de enige sport met meer dan vier miljard fans, en het is de verantwoordelijkheid van de topclubs om te reageren op de wensen van de supporters."

Andrea Agnelli

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli zal vice-voorzitter worden, terwijl hij ook voorzitter van de ECA is. De ECA is als belangenbehartiger voor voetbalclubs juist fel tegen de komst van de Europes Super League.

Volgens de laatste geruchten zal Agnelli zijn taken bij de ECA dan ook neerleggen. "De 12 oprichters hebben miljarden fans over de hele wereld, en de clubs zijn goed voor 99 Europese prijzen. We zijn nu samengekomen om de Europese competities verder te hlepen tot een duurzaam geheel."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-04-2021 09:00 | Bijgewerkt op: 19-04-2021 09:00 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De oprichters van de Super League willen voetbal op elk niveau helpen. Men wil met de competitie reageren op de wensen van miljarden voetbalfans.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.