Zitting bij Europees Hof van Justitie op 11 en 12 juli 2022

De hoorzitting bij het Europees Hof van Justitie is op 11 en 12 juli 2022 in Luxemburg. Een Spaanse rechter heeft de zaak tussen de Super League en de UEFA doorverwezen naar het HvJ-EU.

De aangesloten topclubs Juventus, Real Madrid en Barcelona beweren dat de UEFA haar machtspositie als monopolist misbruikt. De UEFA meent op haar beurt dat de topclubs zich moeten houden aan de Europese voetbalreglementen.

Tijdens de hoorzitting mogen belanghebbende partijen hun woord doen. De Nederlandse voetbalbond wil dat minister Helder van Sport hiervan gebruik gaat maken om te getuigen tégen de komst van de Super League. Ook Duitsland gaat spreken tijdens deze hoorzitting.

De uitspraak van het Europese Hof zal nog enige tijd op zich laten wachten, want de consequenties voor het voetbal in Europa zijn verregaand.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-06-2022 14:40 | Bijgewerkt op: 19-06-2022 14:40 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De hoorzitting bij het Europees Hof van Justitie is op 11 en 12 juli 2022. Een Spaanse rechter heeft de zaak doorverwezen naar het HvJ-EU.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.