Engelse clubs trekken zich terug uit de Super League

De Engelse clubs trekken zich terug uit de Super League. Nog voordat de plannen werkelijkheid zijn geworden, hebben Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Chelsea zich officieel teruggetrokken.

Het statement van de Engelse koploper luidt: "Manchester City Football Club kan bevestigen dat het formeel de procedures heeft vastgesteld om zich terug te trekken uit de groep die plannen ontwikkelt voor een Europese Super League."

Het is nu afwachten welke clubs dit voorbeeld volgen en luisteren naar hun fans en de UEFA. Na een spoedbijeenkomt op dinsdagavond hebben de Spaanse en Italiaanse clubs nog niets van zich laten horen.

Reactie UEFA-voorzitter Ceferin

Alexander Ceferin heeft gereageerd op de terugtrekking van van de Engelse clubs.

"Het vergt moed en het is bewonderenswaardig van deze clubs dat ze hun fout hebben toegegeven. Ze hebben nog veel bij te dragen. En dan niet alleen aan onze competities, maar aan het hele Europese voetbal."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-04-2021 22:45 | Bijgewerkt op: 20-04-2021 22:45 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Engelse clubs trekken zich terug uit de Super League, waarmee de helft wegvalt. Spaanse en Italiaanse clubs hebben nog niets van zich laten horen.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.