Engelse clubs trekken zich terug uit de Super League

De Engelse clubs trekken zich terug uit de Super League. Nog voordat de plannen werkelijkheid zijn geworden, hebben Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Chelsea zich officieel teruggetrokken.

Het statement van de Engelse koploper luidt: "Manchester City Football Club kan bevestigen dat het formeel de procedures heeft vastgesteld om zich terug te trekken uit de groep die plannen ontwikkelt voor een Europese Super League."

Het is nu afwachten welke clubs dit voorbeeld volgen en luisteren naar hun fans en de UEFA. Na een spoedbijeenkomt op dinsdagavond hebben de Spaanse en Italiaanse clubs nog niets van zich laten horen.

Reactie UEFA-voorzitter Ceferin

Alexander Ceferin heeft gereageerd op de terugtrekking van van de Engelse clubs.

"Het vergt moed en het is bewonderenswaardig van deze clubs dat ze hun fout hebben toegegeven. Ze hebben nog veel bij te dragen. En dan niet alleen aan onze competities, maar aan het hele Europese voetbal."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-04-2021 22:45 | Bijgewerkt op: 20-04-2021 22:45 | Auteur: Patrick


Deel 'Engelse clubs trekken zich terug uit de Super League'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Engelse clubs trekken zich terug uit de Super League, waarmee de helft wegvalt. Spaanse en Italiaanse clubs hebben nog niets van zich laten horen.