Gezamenlijke statement van oprichters van de Super League

Het gezamenlijke statement van de 12 oprichters van de Super League staat hieronder, vertaald vanuit het Engels.

Twaalf van Europa's toonaangevende voetbalclubs zijn vandaag samengekomen om aan te kondigen dat ze hebben afgesproken om een ​​nieuwe midweekcompetitie op te richten, de Super League, die wordt bestuurd door de Founding Clubs.

AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, ​​FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF en Tottenham Hotspur hebben zich allemaal aangesloten als Founding Clubs. Verwacht wordt dat er nog drie clubs zullen toetreden voorafgaand aan het openingsseizoen, dat zo snel mogelijk van start zal gaan.

In de toekomst kijken de Founding Clubs uit naar discussies met de UEFA en FIFA om samen te werken om de beste resultaten te behalen voor de nieuwe League en voor het voetbal als geheel.

De vorming van de Super League komt op een moment dat de wereldwijde pandemie de instabiliteit in het bestaande economische model van het Europese voetbal heeft versneld. Verder hebben de Founding Clubs al een aantal jaren de doelstelling gehad om de kwaliteit en intensiteit van bestaande Europese competities gedurende elk seizoen te verbeteren, en om een ​​format te creëren voor topclubs en spelers om op regelmatige basis te concurreren.

De pandemie heeft aangetoond dat een strategische visie en een duurzame commerciële aanpak nodig zijn om de waarde en steun te vergroten ten behoeve van de hele Europese voetbalpiramide. In de afgelopen maanden heeft er een uitgebreide dialoog plaatsgevonden met belanghebbenden in het voetbal over de toekomstige opzet van Europese competities. De Founding Clubs zijn van mening dat de oplossingen die na deze besprekingen worden voorgesteld, geen oplossing bieden voor fundamentele problemen, waaronder de noodzaak om wedstrijden van hogere kwaliteit te bieden en aanvullende financiële middelen voor de algehele voetbalpiramide.

Wedstrijdformaat

  • 20 deelnemende clubs met 15 Founding Clubs en een kwalificatiemechanisme voor nog eens vijf teams die zich jaarlijks kwalificeren op basis van prestaties in het voorgaande seizoen.
  • Midweekwedstrijden waarbij alle deelnemende clubs blijven strijden in hun respectievelijke nationale competities, met behoud van de traditionele binnenlandse wedstrijdkalender die de kern van het clubspel blijft.
  • Een start in augustus met clubs die deelnemen aan twee poules van tien, die thuis- en uitwedstrijden spelen, waarbij de top drie van elke groep zich automatisch kwalificeert voor de kwartfinales. Teams die als vierde en vijfde eindigen, strijden dan in een tweebenige play-off voor de resterende kwartfinale-posities. Er wordt een knock-outformule met twee benen gebruikt om de finale eind mei te bereiken, die als een enkele wedstrijd op een neutraal terrein zal plaatsvinden.

Zo snel mogelijk na de start van de herencompetitie, zal er ook een overeenkomstige damescompetitie worden gelanceerd, die helpt om de dameswedstrijd vooruit te helpen en te ontwikkelen.

Het nieuwe jaarlijkse toernooi zal een aanzienlijk grotere economische groei en ondersteuning voor het Europese voetbal opleveren via een langetermijnverbintenis voor onbeperkte solidariteitsbetalingen die zullen groeien in overeenstemming met de inkomsten uit de competitie. Deze solidariteitsbetalingen zullen aanzienlijk hoger zijn dan die welke worden gegenereerd door de huidige Europese competitie en zullen naar verwachting meer dan € 10 miljard bedragen in de loop van de aanvankelijke verbintenisperiode van de Clubs. Bovendien zal de wedstrijd worden gebouwd op een duurzame financiële basis, waarbij alle Founding Clubs een bestedingskader ondertekenen. In ruil voor hun inzet zullen Founding Clubs een bedrag van € 3,5 miljard ontvangen, uitsluitend ter ondersteuning van hun investeringsplannen voor infrastructuur en om de impact van de COVID-pandemie te compenseren.

Florentino Pérez, president Real Madrid CF en de eerste voorzitter van de Super League zei:

“We zullen voetbal op elk niveau helpen en het naar zijn rechtmatige plek in de wereld brengen. Voetbal is de enige mondiale sport ter wereld met meer dan vier miljard fans en het is onze verantwoordelijkheid als grote clubs om aan hun wensen te voldoen. "

Ter ondersteuning van de nieuwe Europese competitie zei Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus en vicevoorzitter van de Super League:

“Onze 12 oprichtersclubs vertegenwoordigen miljarden fans over de hele wereld en 99 Europese trofeeën. We zijn op dit kritieke moment samengekomen, waardoor de Europese competitie kan worden getransformeerd, de game waar we van houden een duurzame basis krijgt voor de toekomst op de lange termijn, de solidariteit aanzienlijk is vergroot en fans en amateurspelers een regelmatige stroom van headliner-wedstrijden hebben gegeven. voed hun passie voor het spel en geef ze boeiende rolmodellen. "

Joel Glazer, co-voorzitter van Manchester United en vicevoorzitter van de Super League zei:

"Door de beste clubs en spelers ter wereld samen te brengen om het hele seizoen tegen elkaar te spelen, zal de Super League een nieuw hoofdstuk openen voor Europees voetbal, zorgen voor competities en faciliteiten van wereldklasse, en meer financiële steun voor de bredere voetbalpiramide."

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-04-2021 00:30 | Bijgewerkt op: 19-04-2021 00:30 | Auteur: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is het gezamenlijke statement van de 12 oprichters van de Super League, vertaald vanuit het Engels.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.